Marius van Dokkum

Schilder, tekenaar en illustrator

Marius van Dokkum is woonachtig in Ugchelen, maar geboren (1957) in Andijk. Hij is werkzaam als schilder, illustrator, tekenaar en ontwerper. Hij is een verteller met verf en penseel en zoekt naar manieren om op een anekdotische manier zijn indrukken weer te geven.

Van Dokkums werk wordt gekenmerkt door de vele details op zijn schilderijen, er is veel op te zien, vaak met een humoristische ondertoon. Juist door de humor weet hij op een voortreffelijke wijze te communiceren en soms om een boodschap over te brengen.

WAAROM HUMOR?

Het zijn situaties die voor de meeste van ons herkenbaar zijn. Vaak worden gewone mensen uitgebeeld in hun eigen leefomgeving. Als toeschouwer komen we in aanraking met hun eigenaardigheden. Het zijn eigenlijk lachspiegels, waar je iets van jezelf in kunt herkennen, of anders gezegd: geschilderde cartoons.

ONBEKEND WERK

2006

Marius is bij het publiek het meest bekend om zijn humoristisch werk, maar ook omvat zijn werk: Portretten, gedetailleerde stillevens en weelderige landschappen.

OPA JAN

De kinderboekenserie over ‘Opa Jan’ is ook zeer populair. Deze worden geïllustreerd èn geschreven door deze veelzijdige kunstenaar.

LEZINGEN

lezingen
Tijdens de lezingen door Annet Mantel – van Dokkum over het bijzondere werk van haar broer Marius wordt uigebreid verteld over de vele verschillende facetten van zijn werk.

Vincent en Tante Marietje

expositie

Op deze foto zien wij Marius van Dokkum verkleed als Vincent van Gogh met Tante Marietje uit de opa Jan boeken. Zomer 2018 in Andijk