Marius van Dokkum

Schilder, tekenaar en illustrator

Marius van Dokkum is woonachtig in Ugchelen, maar geboren (1957) in Andijk. Hij is werkzaam als schilder, illustrator, tekenaar en ontwerper. Hij is een verteller met verf en penseel en zoekt naar manieren om op een anekdotische manier zijn indrukken weer te geven.

Van Dokkums werk wordt gekenmerkt door de vele details op zijn schilderijen, er is veel op te zien, vaak met een humoristische ondertoon. Juist door de humor weet hij op een voortreffelijke wijze te communiceren en soms om een boodschap over te brengen.

Waarom humor?

Het zijn situaties die voor de meeste van ons herkenbaar zijn. Vaak worden gewone mensen uitgebeeld in hun eigen leefomgeving. Als toeschouwer komen we in aanraking met hun eigenaardigheden. Het zijn eigenlijk lachspiegels, waar je iets van jezelf in kunt herkennen, of anders gezegd: geschilderde cartoons.

Museum

In Mei 2018 is het Marius van Dokkum museum in Harderwijk geopend door André van Duin. Marius is op het ogenblik de enigste Nederlander die bij leven een eigen geregistreerd museum heeft!

Beelden

Sinds 2020 boetseert Marius ook portetten van bekende en minder bekende mensen. Op ware grootte zien wij beelden, die zó levensecht zijn!

In opdracht iets laten maken?

Als u een portret in olieverf wil laten schilderen of een beeld wil laten maken door Marius, dan kan dat! Stuur een berichtje via ons contactformulier. Wij zullen dan z.s.m. contact met u opnemen. (Humoristische werken worden niet in opdracht gemaakt)